miércoles, 31 de octubre de 2007

Alto Tajo 26 i 27 d'octubre






El passat cap de setmana el club organitzà l'eixida al ALTO TAJO .Ruta dissenyada per Santiago i en la que participaren vint membres del club.

Vàrem eixir a les 16 hores del divendres 26 amb l'autobus fins a Poveda de la Sierra (Guadalajara)

L'autobus ens deixà 2 km abans de Poveda junt a la pista de la font del Berro que ens duu fins a les "Casas del Salto".Aplegàrem ja de nit i caminàrem quasi un hora sota la llum de la lluna fins la casa rural on Antonio i Raquel ens prepararen un suculent sopar.
Al dia següent a les nou del matí començàrem la ruta passant pel salto de Poveda, baixàrem vora riu fins agafar el Gr 10 i travessar el riu.

Deixàrem enrerre la Muela del Conde i pujàrem fins a la laguna càrstica de Taravilla que desaigua al Tajo.Continuàrem per la pista ampla(on coincideixen el GR 10 y GR 66) que ens va dur pel canyó del Alto Tajo i paral·lel al riu fins al límit provincial, passant a Conca.
Ací el sendero GR66 se separa del GR 10 travessant el pont de Martinete i passant al marge esquerre del riu ,abandonem el riu pel barranc del Horcajo, espectacular per les seues formacions càrstiques
Eixim del barranc i pujem per una pista fins al coll de Rabadan(1350m)Ens desviem a la dreta per un corriol (seguint el GR) fins al llom de Rabadan(1547m) on parem per a dinar.
Després de dinar comencem un teòric descens fins a Cueva de Hierro (1335m).Abans d'arribar s'asomem a vore una sima al costat del camí.I algun boletaire aprofita per fer-se una collita de revollons per a sopar.
Com sempre arribem a l'hora prevista al lloc previst on el "ràpid" bus ens espera.


FITXA TÈCNICA:

1r dia:
cota inicial:1031 m.
cota de més alçada:1116 m.
desnivell acumulat:122 m.
temps del recorregut:50'
2n dia:
cota més baixa:1120 m.
cota de més alçada:1547 m.
desnivell acumulat:976 m.
temps de recorregut:7 h. 46'

No hay comentarios: